Till innehållet

Stallarholmens aktivitetspark – där hela bygden träffas!

1 november 2022

Med stöd från Allmänna arvsfonden, Strängnäs kommun och lokalt näringsliv har Stallarholmens SK utvecklat en befintlig idrottsplats med många nya aktiviteter.

Besökarna kan varva mellan boulebana, utegym, klätter-och lekplats och en mycket uppskattad pumptrackbana. Man har tillgänglighetsanpassat så att hela bygden ska kunna vara med: barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning, berättar Anders Reisch som varit projektledare.

– Det är så härligt att gå förbi och se alla som är där och nyttjar stället. När vi fick anslagen från Arvsfonden insåg vi snart att den inte är mängden utan kvalitet som är viktigast. Vår pumptrackbana är gjord av proffs och folk reser ända hit för att träna på den – ja det är nog Sörmlands finaste, säger Anders stolt.

– Stallarholmen är ett så bra exempel på det vi kallar ”lokalstödsprojekt”. De har involverat våra målgrupper i hela processen, samarbetat med kommunen och andra parter och resultatet blir en superfin aktivitetspark med brett utbud för olika åldrar och intressen. Vi hoppas att fler föreningar ska inspireras och vilja söka medel hos oss för att göra liknande saker, säger Camilla Park lokalstödshandläggare på Arvsfonden.

Mer information om projektet

Kille som kör pumptrackcykel

Pumptrackbanan är en av de mest populära aktiviteterna i parken och används av många ungdomar.