Till innehållet

Många möjligheter till rörelse i ny aktivitetspark

15 juni 2023

Den nya aktivitetsparken i Braås, Växjö kommun, är officiellt invigd. Aktivitetsparken är tillgänglig dygnet runt för spontanträning med aktiviteter främst anpassade för barn och ungdomar men också för äldre personer från 65 år.

Lördagen den 20 maj, i strålande väder och med omkring tusen besökare på plats, invigdes aktivitetsparken officiellt. Invigningen var också en prova-på-dag och aktiviteterna testades flitigt av besökarna.

Barn och ungdomar provade att köra cykel, sparkcykel och skateboard, och fick instruktioner av Filip Svanberg, Sveriges förbundskapten för landslaget i pumptrack. På tennisbanan var Sveriges före detta förbundskapten Carl-Axel Hageskog på plats med ungdomar från Växjö TS. De visade upp ett imponerande spel och det fanns också möjlighet för besökarna att spela mot VTS-spelarna.

På multiarenan var det fotbollsmatch mellan Braås GoIF:s pojkar födda 2015 och Lenhovda, och det spelades internmatcher i innebandy med flickor och pojkar från Braås GoIF. Populär instruktör för innebandyn var Växjö Vipers Andre Andersson. Det fanns också möjligheter att göra mål i fotboll på Östers IF:s målvakt Douglas Schwab.

De tre padelbanorna var fyllda med spelare hela dagen. Många anmälde sig som intresserade för regelbunden träning. Vid boulebanorna spelades det flera matcher med framförallt deltagare från +65-generationen. Ett motionslopp på 1 km genomfördes av organisationen en Frisk Generation med stort deltagagande i alla åldrar. Hinderbanan, motorikbanan och utegymmet var också mycket populära.

– Responsen från deltagarna var bara positiv. Den nya anläggningen är ett fantastiskt tillskott till Braås samhälle och dess innevånare! Projektet har fört Braås GoIF som förening ett stort steg framåt och skapat en stor vi-känsla där många i alla åldrar har bidragit med en fantastisk insats, säger Sonny Larsson på Braås GoIF.

Braås GoIF har byggt aktivitetsparken med pengar från Allmänna arvsfonden och andra finansiärer.

Barn drar cyklar uppför en backe i en pumptrackbana utomhus. Bredvid går en vuxen person. De barn som tagit sig upp för backen sitter på sina cyklar.

Pumptrackbanan är en av delarna i den nya aktivitetsparken.

Ett barn går på en låg hängbro i trä.

Omkring tusen besökare var på plats under den officiella invigningen.