Till innehållet

Fortsatt satsning på platser för idrott i Sälen

31 oktober 2023

Ett av Arvsfondens nyaste lokalstöd delades ut för att stötta utvecklingen av idrott i Sälen. Närmare bestämt i Transtrand, där Sälens idrottsförening har stora, spännande planer. Med nya ytor på Tjärnhedens IP kan förutsättningarna att utöva friidrott bli bättre och fotbollssäsongen förlängas.

Målbilden för arenaprojektet är tydlig; så många som möjligt i lokalsamhället ska kunna ta del av idrott och de kommer att bjudas in från start.

— Vi ser framför oss, när allt står på plats, en fantastisk mötesplats för hela föreningen och byns alla invånare! Vi har genom tiderna varit duktiga på att bjuda på storstilade och kreativa invigningar, inga galamiddagar för några få utvalda. Här ska hela byn ska som alltid bjudas in, planeringen är redan i gång, berättar Lars Habing, sportchef hos Sälens idrottsförening. Föreningen har tidigare erfarenhet att driva arvsfondsprojekt. Under pandemiåren fick de stöd för att bygga en näridrottsplats för fotboll, innebandy, volleyboll, skateboard med mera i Sälens by. Nu är det Tjärnhedens IP som kommer få ett lyft med en 11-manna konstgräsplan, fyra allvädersbanor samt ytor för kastgrenar, längd- och höjdhopp.

— Redan idag är platsen flitigt använd sommar som vinter, men med konstgräs, riktiga löparbanor blir Tjärnhedens IP än mer attraktiv. Ett riktigt lyft för orten! Nästa steg i projektet är att säkra resterande del av finansieringen, vilket vi är på god väg att göra, berättar Lars.

Han beskriver finansieringen som en av de största utmaningarna med projektet, men eftersom själva idén har utvecklats under en längre tid finns en trygghet i att den går att driva vidare. Kanske är det en anledning till att själva ansökningsprocessen hos Arvsfonden, som kan ta tid, inte upplevdes som svår.

— Manualen från Arvsfonden är väldigt tydlig och lätt att följa, följer man den missar man inget. Visst är det många dokument som ska skickas med, men vi har i föreningen en väldigt bra struktur på hur vi hanterar våra dokument och handlingar.

Porträttbild på Lars Habing.

Lars Habing, sportchef för Sälens idrottsförening.