Till innehållet

Storasyster tilldelas pris av Arvsfonden

24 november 2020

2020 års Guldkorn i kategorin Ungdom tilldelas Storasyster för projektet Hela mig. Priset är på 50 000 kronor och delades ut idag.

– Vi är så stolta över utmärkelsen till Arvsfondens Guldkorn i kategorin Ungdom. Med Hela Mig fick Storsyster möjligheten att uppmärksamma en målgrupp som tidigare inte fått höras och stötta hundratals unga personer vars sexualitet påverkats av erfarenheter av sexuella övergrepp och våldtäkt. Tusen tack till alla våra samarbetspartners under projekttiden och till Arvsfonden för stödet och utmärkelsen. Ett särskilt stort tack vill vi också rikta till alla som delat med sig av sina erfarenheter till oss - utan ert förtroende hade projektet inte varit möjligt. Låt oss fortsätta prata om sex efter sexuellt våld, säger Rebecca Sjöstrand och Leigh Norén, projektledare Storasyster.

Projektet Hela mig har spridit kunskap och hopp om att en lustfylld sexualitet efter ett sexuellt trauma är möjligt. Genom den välbesökta webbplatsen låtossprataomsex.nu, kortfilmer baserade på målgruppens egna erfarenheter och drygt 1300 sexologiska stödsamtal – både online och IRL – fortsätter föreningen att hjälpa och stödja målgruppen.

– Storasysters projekt Hela mig är ett bra exempel på hur man har lyckats inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att lyfta samhällsfrågor och utveckla nya verksamheter, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Håkan Ceder, ordförande Arvsfondsdelegationen.

Arvsfonden delar varje år ut priset Guldkorn till utvalda projekt som har fortsatt att bedriva verksamhet efter det att Arvsfondens finansiering har upphört. Syftet är att uppmärksamma hur nyskapande verksamheter inom föreningsvärlden bidrar till att utveckla och förbättra vårt samhälle. Utmärkelsen delas ut i kategorierna Barn, Ungdom, Personer med funktionsnedsättning och Lokalstöd.

Om Arvsfonden

Arv som utvecklar Sverige - Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2019 fördelades 749 miljoner kronor. Över 10 000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm