Till innehållet

Insamlingsstiftelsen Rapatac får stöd med drygt 3,8 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet Somewhere in Sandviken

23 september 2021

Projektet syftar till att göra kultur och stadsutveckling mer tillgänglig och möjlig att påverka för barn och unga, genom ett stärkt barn- och ungdomsperspektiv. Målgruppen för projektet är barn och ungdomar i åldern 10 – 18 år som bor i Sandviken med omnejd. Inom projektet får målgruppen lära känna sin stad, dess historia, kultur och stadsplanering. Målet är att lyfta fram platser och berättelser med betydelse både för unga och för Sandviken, planera ett nytt promenadstråk och ta fram konkreta förslag till beslutsfattare för en tryggare och mer attraktiv stadsmiljö.

– Rapatac ser otroligt mycket fram emot att genomföra detta projekt för Sandvikens unga, med fokus på band annat att barnen och ungdomarna får lära känna Sandviken och dess historia, och även vara med och bidra med sina egna tankar och perspektiv i staden där de växer upp. Fantastiskt roligt, säger Moussa NDiaye, grundare Rapatac.

En grupp ambassadörer från målgruppen kommer att ingå i projektgruppen, som planerar aktiviteter utifrån resterande deltagares idéer och förslag. I projektet integreras konst, musik, dans och skapande för att lyfta staden och de allmänna platserna. Resultaten ska utmynna i en utställning för allmänheten, ett metodmaterial för fortsatt arbete med nya deltagare, en hemsida och en applikation med samlad information och karta över det nya promenadstråket i Sandviken.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm