Till innehållet

Kramfors Motorsportklubb får stöd med drygt 3 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet Motorgården Young Wheels

23 september 2021

Projektet syftar till att starta en motorgård för ungdomar och personer med funktionsnedsättning i Kramfors. På motorgården ska målgrupperna exempelvis kunna skruva med bilar, umgås, spela spel samt gå utbildningar. En särskild metod, ”Kramforsmodellen”, ska tas fram och testas. Den syftar till att deltagarna successivt tar större ansvar för olika delar av projektets aktiviteter. Efter projekttidens slut ska motorgården och arbetssättet drivas vidare med hjälp av bland annat Kramfors kommun.

– Antalet ungdomar med eller utan funktionsnedsättning som har ett motorintresse har under de senaste åren ökat och en tydlig effekt av detta är att de känner ett utanförskap i samhället. Jag känner mig både glad och stolt över att få leda ett projekt som kan skapa en inkludering i samhället för dessa individer. Nu gasar vi, säger Sofia Wolfenstein, projektledare.

Projektet riktar sig till ungdomar 14-25 år samt personer med funktionsnedsättning, i första hand i Kramfors kommun. Projektet kommer att göra särskilda insatser och anpassningar för att nå och engagera tjejer.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm