Till innehållet

Säters Golfklubb först ut att få arvsfondsmedel för nya målgruppen äldre

23 september 2021

Det är första gången på femtio år som Arvsfonden får en ny målgrupp när arvsfondslagen nu har utökats till ideella föreningar som vill utveckla sin verksamhet för personer över 65 år. Säters Golfklubb blir först ut med att få stöd av Arvsfonden gällande den nya målgruppen äldre. Klubben får stöd med drygt 3,6 miljoner kronor för nybyggnation av aktivitetshus.

– Golfbanan byggdes 1989 och det har inte hänt så mycket sedan dess. Ensamheten har blivit en folksjukdom, men nu skapar vi en mötesplats där du kan tillvarata dina gamla kontakter, träffa nytt folk och pröva nya saker, säger Hans Grandin, en av de drivande i projektet.

I en 100 år gammal byggnad, som idag är garagelänga och vagnsbod, bygger Säters Golfklubb till en ny del där flera olika sporter ska kunna utövas på samma yta. Flera föreningar i kommunen har haft problem under vintertid att utöva sin idrott då man får åka långt och hyra in sig i lokaler som är mindre bra, men nu skapas en plats för alla.

– Behovet av utvecklingsarbete med inriktning på äldre personer är omfattande över hela landet. Jag tänker mig exempelvis projekt som syftar till öka äldres delaktighet och inflytande i olika sammanhang. Och projekt som har som mål att förbättra äldres fysiska och psykiska hälsa, och det är Säters Golfklubbs projekt ett utmärkt exempel på, säger Håkan Ceder, ordförande Arvsfondsdelegationen.

Efter den 29 september släpper en del av restriktionerna och efter det hoppas Säters Golfklubb att de ska kunna arrangera ett publikt öppet hus för att fira det positiva beskedet.

– Det är klart att vi ska fira. Tänk att Arvsfondens pengar gjort det här möjligt. Nu är vi ännu mer motiverade att få allt i mål, och då går det lättare att motivera andra också, säger Hans Grandin.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm