Till innehållet

Jönköpings Läns Dövas och Teckenspråkigas Förbund får stöd med drygt 6,4 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet "Mobilt hem- och vårdteam för äldre döva och teckenspråkiga i Jönköpings län"

17 februari 2022

Projektet ska utveckla ett mobilt hem- och vårdteam för äldre döva och teckenspråkiga i kommunerna Gislaved, Jönköping och Nässjö i Jönköpings län. Syftet med projektet är att stärka och komplettera samarbetet med kommunernas ordinarie hem-vård- och serviceteam och tillsammans utveckla arbetsmetoder och en trygg hemtjänst och vård.

–Vi är så glada och lättade över Arvsfondens positiva beslut. Vi har kämpat med dessa frågor i många år. Äntligen kan vi gå till praktisk handling och tillsammans med kommuner och Region Jönköpings län kan vi samarbeta för att nå målen, säger Lars-Erik Carlsson, projektledare.

Den långsiktiga målsättningen är att kunna erbjuda målgruppen en väl fungerande god, nära och samordnad vård i linje med det beslut som riksdagen och Sveriges Kommuner och Regioner tog 1 juli 2021.

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Telefon
Direkt: 08-700 08 63
Telefon
Växel: 08-700 08 00
Adress

Slottsbacken 6
111 33 Stockholm