Till innehållet

Anmäla oegentligheter och felaktig användning av pengar i projekt

Det är viktigt att Allmänna arvsfondens stöd till olika projekt används enligt de villkor och krav som finns för stödet. Har du information om ett pågående projekt som finansieras med stöd från fonden, men där det förekommer eventuella oegentligheter eller brister vill vi gärna att du anmäler det till oss.

Har du information om ett projekt du vill anmäla till Allmänna arvsfonden?

Du kan välja något av kommunikationssätten nedan:

Är anmälan anonym?

De uppgifter och handlingar som kommer in till Allmänna arvsfonden omfattas av offentlighetsprincipen och blir allmän handling som kan begäras ut av enskilda, media med flera. Det gäller även till exempel telefonloggar.

Vid en begäran om allmän handling gör vi alltid en prövning om handlingen också är offentlig och kan lämnas ut. Som myndighet har vi begränsade möjligheter att hemlighålla uppgifter, så kallad sekretess. Det innebär att dina uppgifter som finns i ett mejl eller ditt telefonnummer syns i handlingen som lämnas ut.

Om du skickar e-post till oss kan du ha en e-postadress som inte avslöjar din identitet. Dock räknas även en IP-adress (numret som identifierar din dator eller annan enhet som är ansluten till internet) som en personuppgift som skulle kunna identifiera dig som användare. Därför garanterar vi inte att du kan vara anonym. Allmänna arvsfonden eftersöker dock aldrig vem som är anmälare.

Om du använder vårt kontaktformulär på sidan Kontakt kan du välja att inte ange någon e-postadress.

Om du vill lämna information eller ta del av allmänna handlingar och vara anonym, kan du besöka oss utan att lämna namn eller kontaktuppgifter.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2024-04-17.