Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Nybyggnation av ridhus på fastigheten Vik 1:10 i Åre kommun

Projektet drivs av: Hästsportarena i Åre ekonomisk förening

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla ridverksamhet året om för barn, unga och personer med funktionsnedsättning genom byggnation av ett isolerat ridhus.

Väderförhållandena i fjällvärlden utgör i dagsläget en stor utmaning och osäkerhetsfaktor för verksamheten. Ett isolerat ridhus förlänger säsongen, gör verksamheten mer stabil och tillgänglig för nya målgrupper, till exempel barn under sju år.

Verksamhet på anläggningen kommer att bedrivas alla dagar i veckan. Den ska bland annat bestå av ridskola, lovaktiviteter, läger och anpassad ridning för personer med särskilda behov i den ideella föreningen Åre Ridklubbs regi. Samarbete kommer även ske med kommunen och andra lokala föreningar och aktörer.

Beviljat belopp

4 020 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2020.

Beviljat belopp

4 020 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2020.

Kontakt

Ort
Åre
Sidan uppdaterades 2020-06-09.