Till innehållet

Nybyggnation av ridhus på fastigheten Vik 1:10 i Åre kommun

Projektet drevs av: Hästsportarena i Åre ekonomisk förening

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla ridverksamhet året om för barn, unga och personer med funktionsnedsättning genom byggnation av ett isolerat ridhus.

Väderförhållandena i fjällvärlden utgör i dagsläget en stor utmaning och osäkerhetsfaktor för verksamheten. Ett isolerat ridhus förlänger säsongen, gör verksamheten mer stabil och tillgänglig för nya målgrupper, till exempel barn under sju år.

Verksamhet på anläggningen kommer att bedrivas alla dagar i veckan. Den ska bland annat bestå av ridskola, lovaktiviteter, läger och anpassad ridning för personer med särskilda behov i den ideella föreningen Åre Ridklubbs regi. Samarbete kommer även ske med kommunen och andra lokala föreningar och aktörer.

Efter projektet

Ridhuset är på plats och används för ridverksamhet. Åre ridklubb är den förening som bedriver själva ridverksamheten medan Hästsportarena i Åre ekonomisk förening ansvarar för anläggningen. Föreningen bedriver ridverksamhet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Ungdomssektionen håller i ponnyridning och käpphästhoppning medan tävlingssektionen arrangerar tävlingar. Ridhuset används också av personer med funktionsnedsättning och personer i rehabilitering.

(Några ytor som inte ingick i ansökan till arvsfonden är dock inte helt klara)Föreningen drabbades hårt ekonomiskt av pandemin, minskat antal medlemmar, försämrad samhällsekonomi, räntor och ökade energipriser, och arbetar för att få verksamhet och drift att gå runt. Föreningen har tvingats ta en checkkredit på 500 tkr för att klara verksamheten.

 

Beviljat belopp

4 020 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2020.

Beviljat belopp

4 020 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2020.

Kontakt

Ort
Åre

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2024-05-10.