Till innehållet

Anläggande av belyst konstgräsplan och utegym i Västervik

Projektet drevs av: Tjust IF Fotbollsförening

Beskrivning av projektet

Syftet med projektet är att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet genom att bygga en belyst 11-manna konstgräsplan och ett barn- och ungdomsanpassat utegym - även kallad fitness-park.

Konstgräsplanen är efterfrågad då den förlänger säsongen avsevärt och möjliggör fotbollsspel i princip året om. Verksamheten kommer vara organiserad under eftermiddagar och kvällar samt helger. Klubben kommer att erbjuda samma typ av träning för både flickor och pojkar. På tider då organiserade aktiviteter inte pågår kan planen användas för spontanidrott. Utegymmet kommer att bestå av olika stationer med redskap för styrka och spänstträning och har tagits fram specifikt för att passa barn och ungdomar. Anläggningen kommer att användas som en del i fotbollsträningen men även spontant.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd enligt plan och verksamheten har kommit i gång. Föreningens lag tränar och spelar matcher cirka 15-25 h/vecka. Verksamheten har utökats med fler lag och prova-på-fotboll för tjejer och killar i åldern 6-9 år. Anläggningen används även för spontanidrott då verksamhet inte pågår.

Beviljat belopp

5 015 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2020.

Beviljat belopp

5 015 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2020.

Kontakt

Ort
Gamleby

Liknande projekt

  • Nybyggnation av padelhall

    Visby tennisklubb ska utveckla sin verksamhet genom att bygga en paddeltennishall med två banor.

  • Nybyggnation av klätterlokal

    Västerviks klätterklubb ska skapa förutsättningar för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten genom att bygga en ny klättervägg.

  • Nybyggnation av bouldervägg

    Ölands klätterklubb har fått möjlighet att hyra en squashall som de ska bygga om till klätterhall.

Sidan uppdaterades 2023-02-05.