Till innehållet

Byggnation av klätteranläggning på fastigheten Svarven 15

Projektet drevs av: Härnösands Klätterklubb

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att bygga en klätterhall där möjlighet ges för att både klättra på högre väggar och lägre där inte sele eller rep används.

Bouldering är en teknisk klättring på låg höjd som görs på ett lekfullt sätt utan klätterselar eller annan utrustning. Intresset för klättring i Härnösand har visat sig vara stort bland ungdomar, vilket också framkommit genom en kommunal enkätundersökning. Föreningen har tidigare haft tillgång till en mobil klättervägg som varit populär. Med en inomhushall blir det möjligt att bedriva verksamhet året runt och att skapa grupper för organiserad klättring för barn och ungdomar.

Efter projektet

I dagsläget är tre träningsgrupper i klättring aktiva för barn och unga. En grupp för barn 7-9 år, en grupp för barn 10-13 år och en grupp för ungdomar och unga vuxna. Utöver det erbjuds öppen klubbklättring med fokus på barn och unga två dagar i veckan där alla medlemmar och de som vill prova på kan komma och klättra.

Under hösten 2021 har ett antal prova-på klättringar hållits utöver ordinarie utbud, och de har varit mycket välbesökta. Marknadsföring av verksamheten har skett på hemsida, facebook och instagram samt via reportage i lokalpress.

Föreningen samarbetar löpande med RF SISU kring verksamhetsutveckling och med Svenska klätterförbundet kring utbildning av ledare. Det förs även dialoger med andra idrottsföreningar om kommande samarbeten.

Beviljat belopp

1 431 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2020.

Beviljat belopp

1 431 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2020.

Kontakt

Ort
Härnösand

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-04-25.