Till innehållet

Byggnation av multibana och skicrossbana på fastigheten Storvreta 47:1 i Uppsala kommun

Projektet drevs av: Storvreta Idrottsklubb

Beskrivning av projektet

Projektets syfte är att utveckla ny verksamhet på orten för i huvudsak barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

I projektet ingår att anlägga en tre kilometer lång asfalterad multibana, en ski- och cykelcrossbana samt rätta till avståndet på dagens skjutvall för skidskytte. Den asfalterade banan möjliggör en säker och trafikfri miljö för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning som vill åka rullskidor, rullstol, inlines eller liknande. Rullskidskytte blir en ny tränings- och tävlingsform för skidskyttarna i föreningen. Skicrossbanan ger möjlighet att träna balans, teknik och motorik på längdskidor vintertid, och kommer att kunna användas för MTB och BMX sommartid. Anläggningarna kommer att användas alla dagar i veckan både spontant och för klubbens organiserade verksamhet.

Efter projektet

Byggnationen är färdigbyggd enligt plan. Verksamheten har hunnit komma igång med bland annat träningsgrupper på rullskidor från 6 år, tävlingar samt sommarläger för barn och ungdomar. Vintertid sker samarbete med Friljuftsfrämjandet, skidförbundet och skolor med flera.

Beviljat belopp

4 324 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2020.

Beviljat belopp

4 324 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2020.

Kontakt

Ort
Storvreta

Liknande projekt

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

Sidan uppdaterades 2022-11-07.