Till innehållet

Funk i 4 D landet runt

Projektet drevs av: Kulturens Bildningsverksamhet

Beskrivning av projektet

FUNK I 4D - Landet Runt är ett projekt om att skapa en den första 100% tillgängliga föreställningen i Sverige. Av, med och för männsikor med eller utan funktionsvariant. Där vi alla ska kunna bidra till ett tillgängligare samhälle genom kultur.  

FUNK I 4D – Landet Runt  handlar om att skapa en föreställning som är 100 % funktionsanpassad, av och för människor med eller utan funktionsnedsättning, där vi slår vakt om att man kan öppna upp samhället och kulturen. Vi vill belysa att ingen är handikappad, utan det är något man blir i relation till individen och den omgivande miljön. Projektet drivs av Kulturens Bildningsverksamhet, i samarbete med ATR med medel från Allmänna Arvsfonden.

Projektet är ett treårigt projekt med start från och med 1 november 2015.  Projektet innehåller: • Skrivande av manus till en 100% tillgänglig föreställning • Skapande av föreställningen • Turné med föreställningen innehållande seminarier om tillgänglighet på de platser som pjäsen besöker • Dokumentärfilm om processen • Metodbok om hur man kan utforma 100% tillgängliga föreställningar

Vi samarbetar med de kommuner som vi kommer att turnéra till, tillsammans med deras handikappsorganisationer. 

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2015 och avslutades i september 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2015 och avslutades i september 2018.

Kontakt

Ort
Västerås

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.