Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

GoGlad

Projektet drivs av: Hushållningssällskapet Väst

Beskrivning av projektet

Projektet ska förbättra den fysiska, psykiska och sociala hälsan hos ungdomar/vuxna med intellektuell funktionsnedsättning genom att utveckla ett spel i form av en applikation.

Syftet med projektet är att förbättra den fysiska, psykiska och sociala hälsan hos ungdomar/vuxna med intellektuell funktionsnedsättning genom att utveckla ett spel i form av en applikation. I spelet ska målgruppen odla, sköta om och samla virtuella frön för att slutligen skörda genom att promenera i sin verkliga miljö samtidigt som hon/han interagerar med reella platser genom ett så kallat AR-lager (Augment reality) som läggs på verkligheten. Under projekttiden kommer målgruppen tillsammans med personal i medverkande kommuner att utbildas till ambassadörer för att sprida och öka kännedomen om spelet och hjälpa nya deltagare att komma igång.

Efter projektets slut ansvarar Hushållningssällskapet Väst för det interaktiva spelets uppdateringar och webbplats.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2018 och avslutades i juni 2021.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2018 och avslutades i juni 2021.

Kontakt

Ort
Vänersborg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.