Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Nybyggnation av padeltennisbanor i Umeå kommun

Projektet drivs av: Umeå Tennisklubb

Beskrivning av projektet

En av de två konstgräsbanorna som idag finns på Nydala Tennis Center är i dåligt skick och lockar inte till spel. Klubbens projekt innebär att ersätta den undermåliga konstgräsbanan med två stycken Padeltennisbanor.

Målet med detta projekt är att bredda klubbens verksamhet så att den kan locka fler att vilja bli medlemmar och samtidigt motverka det frånfall av spelare som ofta väljer att avsluta sitt medlemskap i klubben då de är mellan 15 och 20 år. Klubbens uppfattning är; genom att utöka medlemsantalet och bredda medlemssammansättningen så kommer föreningen på sikt att bli mer livskraftig och ett bra alternativ för de som söker en förening att utvecklas och finnas kvar i.

Utformning och anläggning av banorna innebär ett mycket sparsamt underhåll. Den framtida finansieringen av drift av anläggningen beräknas därför kunna ske genom de intäkter uthyrning av banor kan ge.

Klubben har inför sin ansökan diskuterat utformning och speciella önskemål i projektet med: Mattias Åström, rullstolstennisspelare Umeå TK Västerbottens Handikappidrottsförbund

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2015.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i juni 2015.

Kontakt

Ort
Umeå
Sidan uppdaterades 2020-06-02.