Till innehållet

Ombyggnation och nybyggnation av Strömsnäsbanan - motocrossanläggning på Kvarnagard 1:6 i Markaryds kommun

Projektet drevs av: Motorklubben Tranan

Beskrivning av projektet

Syftet med projektet är att starta ny motorsport för barn och ungdomar genom att göra anpassningar på befintliga banslingor och anlägga en ny.

Befintliga slingor ska planas ut och kompletteras med mer beständigt grus. Även avåkningszoner kommer att anläggas för att höja säkerheten vid träning och tävling. Genom förändringarna som görs på banan kommer följande nya verksamheter för barn och unga att startas, enduro, radiostyrd bilsport och mountainbike. Motorklubben Tranan kommer erbjuda organiserad träning inom alla de tre nya delarna.

Efter projektet

Byggnationen är klar och genomförd. Projektet har blivit populärt i bygden och föreningen blev utsedd till årets landsbygdsförening i Kronoberg. Motorsporten Enduro är igång och träningar sker två gånger i veckan. Även aktiviteterna extremlöpning och E-bike har startats upp på banorna. MTB-slingorna är alltid öppna och välanvända. Både träningar, tävlingar och evenemang har genomförts. RC-banan är öppen den tid då inte motocross bedrivs. På den banan bedrivs även BMX för yngre barn.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2019.

Kontakt

Ort
Strömsnäsbruk

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-02-22.