Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Smalspårets järnvägsverkstad i Virserums kommun

Projektet drivs av: Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik

Beskrivning av projektet

Följ med i Föreningen Smalspårets projekt med att renovera och anpassa en gammal verkstadslokal i Virserum. Vi kommer bygga om verkstaden till en järnvägsverkstad och skapa förutsättningar att bevara och renovera föreningens järnvägsfordon.

Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik bildades som "Föreningen Rädda Smalspåret" under mitten på 80-talet, när SJ planerade att lägga ner banan mellan Växjö och Västervik. Vi har sedan dess varit med och bevarat och utvecklat tågtrafiken och dressincyklingen längs sträckan. Verkstadsprojektet blir en viktig del i att kunna bevara och köra tåg och cykeldressiner på den södra delen av järnvägen med utgångspunkt i Virserum, där föreningen även har sin bas med Virserums station och tillhörande godsmagasin.

Föreningens mål med verkstadsprojektet är att kunna bevara järnvägen till kommande generationer och hålla fordonen igång och använda i sommartrafiken.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i november 2012.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i november 2012.

Kontakt

Ort
Virserum
Sidan uppdaterades 2020-06-02.