Till innehållet

Tillbyggnad och inköp gällande Frödingebygdens allaktivitetshus i Ankarsrums kommun

Projektet drivs av: Frödinge Brantestad SK

Beskrivning av projektet

Vi ska bygga 4 st omklädningsrum, en bastu och kiosk. Det blir en tillbyggnad av bygdegården. Vi ska använda ett rum i bygdegården som föreningens klubbrum. I källaren på bygdegården ska vi inreda ett gym. Det blir inget gym för muskelbyggare.

Att skapa en plats där föreningar kan mötas tillsammans med övriga människor i samhället. Det finns utrymme för att skapa aktiviteter. Samtidigt som man kan slussa in nya personer som kommer till orten på ett bra sätt. 

Att få en attraktiv bygdegård som folk vill gå till. Att öka uthyrningen av bygdegården och marknadsföra den som Frödinge bygdens nya mötesplats.Den gamla dansbanan är kvar, så varför inte få igång lite danser i mindre skala.

Det hänger på oss som bor i Frödinge. Vi vi att detta ska bli bra så måste vi alla engagera oss i projektet. Skolan har också mycket aktiviteter runt omkring bygdegården. Bygdegården är uthyrd idag till många olika förbund, föreningar och privatpersoner.Men det kan bli flera uthyrnings tillfällen. Studieförbunden är en viktig aktör som vi ska vända oss till. Vi är flera föreningar i Frödinge som kan och kommer att vara delaktiga i detta projekt.

Föreningen har 4 st ungdomslag som, vi har ett ny startat damlag. Det är ungdomar i ålder från 7-18 år. Alla dom har varit delaktiga i detta projekt på något  sätt. Vi har haft arbetsgrupper för olika aktiviteter. Skolan har varit en där alla barn mellan 6-12 år går. Dom lite äldre ungdomar har varit med i olika grupper allt från gym, dataspel, skytte. Vi har varit i kontakt med förbund för handikappade, studie, pro m.m.

Samarbetspartner i detta projekt förutom Arvsfonden är  Vimmerby kommun, Idrottslyftet Smålandsidrotten, Vimmerby sparbankstiftelse. Dessutom alla föreningar i Frödinge. FBSK,  Bygdegård- föreningen,  LRF, skytteföreningen, hembygdsföreningen, skolan, kyrkan, pro, studieförbunden.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2016.

Kontakt

Ort
Frödinge

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.