Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Utbyggnad av Ronald McDonald Hus i Göteborgs kommun

Projektet drivs av: Insamlingsstiftelsen Ronald McDonald Hus i Göteborg

Beskrivning av projektet

För att möjliggöra för särskilt infektionskänsliga barn och ungdomar att övernatta i en bra miljö tillsammans med sina familjer, planerar stiftelsen för en ny byggnad intill det befintliga huset.

Insamlingsstiftelsen Ronald McDonald Hus i Göteborg erbjuder gratis boende till familjer med svårt sjuka barn i direkt anslutning till Drottning Silvias barn- ungdomssjukhus. Stiftelsen planerar för en ny byggnad intill det befintliga huset med tretton nya övernattningsrum som har separat ingång. Syftet är att möjliggöra för särskilt infektionskänsliga barn och ungdomar att övernatta i en bra miljö tillsammans med sina familjer, efter exempelvis en transplantation eller cytostatikabehandling. Samarbete sker med landstinget och Drottning Silvias barn- ungdomssjukhus.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i oktober 2016.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i oktober 2016.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.