Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Utopia - ett KUL barndemokratiprojekt

Projektet drivs av: Örnsköldsviks FN-förening

Beskrivning av projektet

Utopia som projekt skapar ett utbildningsverktyg i form av ett interaktivt digitalt spel som ska underlätta arbetet med demokrati i skolan. Ett verktyg som ska locka elever och vuxna att arbeta för ett samhälle där barns inflytande stärks.  

Projektet Utopia har som syfte att väcka barns och ungdomars nyfikenhet, lust och vilja att engagera sig i olika samhällsfrågor genom att hitta nya verktyg för att vidareutveckla vårt demokratiska samhälle. Målet är att skapa ett demokrativerktyg i form av ett nätbaserat spel som utgår från barn och unga. Spelet ska på ett lustfyllt sätt utmana, stärka och utveckla nya former för barns och ungas ökade delaktighet i exempelvis en kommuns traditionella demokratiska processer. Projektet vill uppnå ökad kunskap om demokrati samt visa på vägar att använda sociala medier som verktyg på ett konkret sätt i demokratiarbetet. Projektet riktar sig till barn och ungdomar i Örnsköldsvik på grundskolans alla nivåer. Spelet tas fram i nära samverkan med barn och unga genom skolbesök. Barnen tar fram underlag till spelet i form av berättelser och bildar, testar spelets betaversion och interagerar med andra barn som deltar i projektet. Efter projektet ska spelet spridas av föreningen och dess samarbetspartners. Skolorna som medverkar i projektet kommer att kunna använda spelet i sin undervisning, liksom andra skolor i Örnsköldsviks kommun och på andra platser i landet. Modellen ska enkelt kunna användas av andra. Projektet bedrivs i samarbete med Örnsköldsviks kommun.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2013 och avslutades i december 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2013 och avslutades i december 2016.

Kontakt

Ort
Örnsköldsvik
Sidan uppdaterades 2020-06-02.