Till innehållet

Nybyggnation av padelbanor

Projektet drevs av: IF Hallby FK

Beskrivning av projektet

IF Hallby fotbollsklubb i Jönköping planerar att bygga utomhuspadelbanor med taköverbyggnad i anslutning till sin idrottsanläggning.

Syftet är att bredda verksamheten och locka nya barn och ungdomar till föreningen genom padel. Klubben kommer att ha träningsgrupper för barn och ungdomar från 6 år och uppåt, och även samarbeta med skolor och andra föreningar för att fler ska få chansen att prova på padel. På banorna är tanken att man även ska kunna spela ”padbol”, där spelarna kickar och nickar en boll över nät och i väggarna, med samma regler som i tennis.

Efter projektet

Byggnationen är genomförd. Föreningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att återgå till normal verksamhet så fort detta tillåts.

(Projektet är genomfört, banorna stod klara hösten 2018, men arbetet med området runtomkring fortsatte under 2019. Föreningen hade under 2019 en grupp som arbetade för att få igång padelverksamheten. Under våren 2020 startade klubben ”Kidzpadel”, en 8-veckors verksamhet för de mindre barnen, något som man ska fortsätta utveckla under hösten och kommande år. Föreningen har också haft prova-på-tillfällen för personer med funktionsnedsättning. Skolor får också nyttja banorna. Anläggningen är öppen kl. 07.00-­21.00 från mars till oktober).

Beviljat belopp

2 252 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2018.

Beviljat belopp

2 252 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2018.

Kontakt

Ort
Jönköping

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2021-05-14.