Till innehållet

Lokalstöd april 2021

Lokalstöd april 2021

Sorterade efter ort i bokstavsordning

EDA

Eda Golfklubb har fått stöd med 1 682 000 kr för "Nybyggnation och tillgänglighetsanpassning av fastigheten Skarbol 1:2 i Eda kommun"

Syftet med projektet är att utveckla en befintlig golfanläggning med en korthålsbana och tillgänglighetsanpassa driving range och övningsgreen samt bygga tillgänglighetsanpassade toaletter i anslutning till anläggningen. Föreningen ska skapa handigolfverksamhet och utveckla den befintliga barn- och ungdomsverksamheten.

HÄSSLEHOLM

Sösdala Idrottsförening har fått stöd med 4 665 000 kr för "Nybyggnation av Sösdala aktivitetspark med konstgräsplan, löparbana och discgolf/fotbollsgolf på fastighet Vannaröd 32:1"

Syftet med projektet är att skapa en ny idrottsyta för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning som gör det möjligt att spela fotboll och utöva andra aktiviteter året runt. I projektet ingår att bygga en belyst 11-manna konstgräsplan samt anlägga en spontanlöparbana som omgärdar anläggningen och en frisbee-/fotbollsgolfbana. Verksamheten kommer att vara både organiserad och spontan. Uppskattningsvis kommer anläggningen att användas alla dagar i veckan av både Sösdala IF och andra lokala föreningar.

KROKOM

Krokom Dvärsätt Idrottsförening har fått stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation av hall, Hägra 11:1, Krokoms kommun"

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar i Krokoms kommun genom att anlägga en fotbollshall av typen Airdome. Med den nya hallen kommer träningsförutsättningarna att förbättras och säsongen förlängas avsevärt. Airdome-hallen kommer att användas både för organiserad träning och spontant. Det är flera lokala och regionala fotbollsföreningar som kommer att vara delaktiga i hallen, tillsammans och var för sig kommer de att arrangera olika aktiviteter för att locka nya barn och ungdomar att spela fotboll. Andra föreningar och verksamheter lokalt har också visat intresse för den nya anläggningen.

NYKÖPING

Idrottsklubben Tun har fått stöd med 603 000 kr för "Nybyggnation av discgolfbana och utegym Stora Hagby 1:3 i Nyköpings kommun"

Projektet syftar till att skapa nya fritidsaktiviteter på Enstaberga IP i Nyköping. Ett utegym samt en discgolfbana ska anläggas. Verksamheten kommer att vara både organiserad och spontan. Målgruppen för projektet är barn och ungdomar.

PAJALA

Anttis byaförening har fått stöd med 110 000 kr för "Nybyggnation av aktivitetspark på Anttis 5:3 i Pajala kommun"

Projektets syfte är att skapa en social mötesplats för barn i byn Antti, där lek och rörelse står i fokus. I projektet ingår att bygga en aktivitets- och lekpark med bland annat en klätterställning, rutschkana och olika typer av gungor för barn olika åldrar. Parken ska i huvudsak användas spontant, men föreningen kommer att arrangera olika aktiviteter intill platsen där deras föreningslokal också ligger.

SKELLEFTEÅ

Burträsk Aktivitetsförening har fått stöd med 3 268 000 kr för "Nybyggnation av aktivitets- och lekpark på fastigheten Burträsk Gammelbyn 95:1 i Skellefteå kommun"

Syftet är att skapa en mötesplats som främjar spontan rörelse och idrott bland barn och unga i Burträsk. I projektet ingår att bygga en aktivitetspark med hinder- och motorikbanor samt ytor för parkour och skateboard. Verksamheten kommer både att vara spontan och organiserad, flera föreningar på orten kommer att förlägga aktiviteter på och i området nära parken.

VIMMERBY

CK Wimer har fått stöd med 1 127 000 kr för "Nybyggnation av nya cykelleder Vimmerby 3:1"

Projektets syfte är att skapa bättre möjligheter till cykling för barn och unga som har efterfrågat fler möjligheter till cykelträning. De befintliga cykellederna på området är tekniskt avancerade och det saknas bra alternativ som fungerar för yngre åkare. I projektet ingår att bygga en så kallad XCO bana, en bana (Cross Country Olympic) i skogen med hopp, hinder och alternativa vägar med olika svårighetsgrader samt en kortare enkel bana för de yngsta barnen. Anläggningen kommer att användas både i organiserad träning och spontant.

VÄXJÖ

Lammhult Tigers Tennisklubb har fått stöd med 896 000 kr för "Nybyggnation av två padelbanor Lammhult 2:15"

Syftet med projektet är att anlägga två padelbanor utomhus i Lammhult 2:15. Föreningen vänder sig till barn och ungdomar. Föreningen vill skapa organiserad padelverksamhet. De ska erbjuda prova-på-verksamhet och ha utlåning av rackets.

ÅRE

Åre Skateboardförening har fått stöd med 3 120 000 kr för "Nybyggnation av betongskatepark på fastigheten Åre Prästbord 1:81 i Åre kommun"

Projektets syfte är utöka och utveckla möjligheterna till sociala och spontana aktiviteter för barn och ungdomar i Åre kommun, genom att bygga en betongpark för skateboard. Delar av anläggningen kommer även att fungera för personer i rullstol. Anläggningen kommer i huvudsak att användas spontant, men föreningen kommer också att ha organiserad verksamhet, prova-på-tillfällen, läger och andra arrangemang.

ÅRE

Åre Bergscyklister har fått stöd med 3 490 000 kr för "Nybyggnation av asfalterad pumptrackanläggning på Åre Mörviken 1:130 i Åre kommun"

Syftet med projektet är att skapa en säker och attraktiv mötesplats där barn och unga kan umgås och utveckla sitt intresse för cykling och andra aktiviteter på hjul, till exempel kickbike. I projektet ingår att bygga en anläggning med två asfalterade pumptracks med olika svårighetsgrad, den enklare ska utformas så att den även kan användas av personer i rullstol. Verksamheten kommer både att vara i spontan och organiserad form. Även prova-på-tillfällen, tävlingar och läger kommer att arrangeras.


Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2021-05-27.