Till innehållet

Lokalstöd juni 2023

Beslutade lokalstöd

Sorterade efter ort i bokstavsordning

BRAÅS
Braås GoIF får stöd med 4 109 000 kr för "Nybyggnation av cykelpark på fastigheten Drevs-Rödje 1:10 i Växjö kommun"

Syftet med projektet är att utveckla möjligheterna för cykling för föreningens unga medlemmar, men även andra barn och unga på orten. I projektet ingår att bygga en cykelpark med balans- och teknikbanor, flowleder, freestyleyta och mountainbikeleder med olika svårighetsgrader. Anläggningen kommer att erbjuda barn och unga en säker ingång i cykelsporten och möjligheter att utvecklas både i organiserad form och spontant på egen hand.

BRUNFLO
Brunflo IF får stöd med 3 256 000 kr för "Nybyggnation av pump track på fastigheten Åkre 1:30 i Östersunds kommun"

Syftet med projektet är att bygga en asfalterad pumptrack som är tillgänglig för alla med eller utan förkunskaper. Föreningen vill främja spontanidrott och nya möten. Pumptracken kommer vara belägen intill en idrottsanläggning.

GRÄNNA
Gränna-Bygdens orienteringsklubb får stöd med 915 000 kr för "Byggnation av MTB arena på fastigheten Stadsberget 8 i Jönköpings kommun"

Projektets syfte är att ge barn och ungdomar nya möjligheter till MTB cykling i Gränna. Nuvarande stigcykling på Grännaberget kompletteras med två hoppbanor samt en mindre asfalterad pumptrack. Anläggningen är i första hand tänkt att användas spontant, men aktiviteter ska anordnas för att locka målgrupperna till platsen. Projektet är ett samarbete mellan föreningar i Gränna.

HEBY
Norrby Jakt o Sportskytteklubb får stöd med 3543000 kr för "Nybyggnation på skytteanläggning på Översävne 1:15 i Heby kommun"

Syftet med projektet är att utveckla barn- och ungdomsverksamhet inom kulskytte men även locka fler personer över 65 år. Föreningen ska bygga en 50- och 80-metersbana samt ett klubbhus där teori, kurser och sociala aktiviteter kan bedrivas. Verksamheten kommer att vara organiserad och prova-på-aktiviteter ska arrangeras.

HEDENÄSET
Stiftelsen Konsthall Tornedalen får stöd med 4 012 000 kr för "Nybyggnation av Konsthall Tornedalen fastigheten Vitsaniemi 8:8 i Övertorneå kommun"

Syftet med projektet är att bygga en konsthall i Norrbotten. Stiftelsen vill kunna erbjuda särskilda aktiviteter för personer över 65 år för att de ska känna sig inkluderade och delaktiga. Stiftelsen kommer ge möjlighet till tillfällen för konstnärliga tekniker i måleri och skulptur tillsammans med en erfaren konstpedagog och hantverksutbyte för målgruppen.

HUSKVARNA
Jönköpings Segelsällskap får stöd med 1 399 000 kr för "Nybyggnation av funktionsliftar på fastigheten Huskvarna 4:6 i Jönköpings kommun"

Projektets syfte är att möjliggöra för ungdomar samt äldre med funktionsnedsättning att ta del av båtliv, sport och friluftsliv genom att bygga en fast brygga med funktionsliftar som tillgänglighetsanpassas. Lyftanordningen ska kunna lyfta i och ur personer med funktionsnedsättning så att de kan ta del av verksamheten.

MUSKÖ
Muskö Bygdegård får stöd med 2 522 000 kr för "Om- och tillbyggnation på fastigheten Haninge Bygdegården 1:1 i Haninge kommun"

Projektet syftar till att utveckla verksamheten på Muskö Bygdegård genom att göra om- och tillbyggnation som möjliggör verksamhet året runt och ge föreningarna på Muskö en gemensam samlingslokal. Målgrupperna är barn, unga äldre personer samt personer med funktionsnedsättning. Dessutom kommer ett mindre gym att byggas som sker i samarbete med Muskö IF. Idag finns ingen tillgänglighetsanpassad möteslokal för sammankomster på Muskö.

NYKÖPING
Bangolfklubben MGK 49 Nyköping får stöd med 4 161 000 kr för "Nybyggnation av MOS-bana på fastigheten Nyköping Brandholmen 1:1 i Nyköpings kommun"

Projektets syfte är att få fler barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning att börja med bangolf och ge dem förutsättningar att kunna utvecklas antingen i föreningsform eller på egen hand. I projektet ingår byggnation av en tillgänglighetsanpassad MOS-anläggning (Minigolf Open Standard) som i vardagligt tal även kallas äventyrsgolf. Det finns bangolf i Nyköping i dagsläget men ingen MOS-bana som är tillgänglighetsanpassad. Verksamheten kommer både att bestå av organiserad träning och spontant spel. Samarbete kommer att ske med funktionshinderorganisationer.

RYSSBY
Ryssby SPF får stöd med 692 000 kr för "Nybyggnation av MOS-bana på fastigheten Lindmarkersparken i Ljungby kommun"

Projektets syfte är att få fler unga samt personer över 65 år att aktivera sig genom bangolf. En tillgänglighetsanpassad MOS-anläggning (Minigolf Open Standard) som i vardagligt tal även kallas äventyrsgolf kommer att anläggas i Lindmarkersparken i Ryssby. Samarbete kommer att ske med föreningslivet i Ryssby.

SKELLEFTEÅ
Skellefteå Bangolfklubb får stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation och ombyggnation av MOS-bana och klubbstuga på fastigheterna Skellefteå 6:1 och Eddan 10 i Skellefteå kommun"

Syftet är att bygga en MOS-bana samt en ny klubbstuga med tillgänglighetsanpassad toalett. Detta ger målgrupperna barn, unga och personer över 65 år en ny fritidsaktivitet samt tillgång till en verksamhetsanpassad klubblokal i anslutning till banan. Klubbstugan med tillhörande toaletter blir tillgänglighetsanpassad och ska användas för utbildningar och teorikurser.

SMEDJEBACKEN
Norrbärke Skidklubb Alpin får stöd med 5 015 000 kr för "Utveckling av skidanläggning på del av fastigheten By och Bengtsgård 1:174 och 6:20 i Smedjebackens kommun"

Projektets syfte är att skapa förutsättningar för barn och ungdomar att utvecklas inom freeski och intressera sig för skidåkning. I projektet ingår att anlägga en snowpark i en av de två nedfarter som finns men inte används idag. I backen kommer hopp, rails, boxar och andra features att byggas upp. Verksamheten kommer att vara både organiserad och spontan.

SMEDJEBACKEN
Norrbärke Hembygdsförening får stöd med 5 015 000 kr för "Tillbyggnation av hembygdsgård på fastigheten Smedjebacken 3:4 i Smedjebackens kommun"

"Syftet med projektet är att bygga om föreningens lokal så att äldre personer kan nyttja den för verksamhet året om. Den verksamhet som kommer att bedrivas i lokalen är bland annat kursverksamhet om kulturarv, hantverk och sociala träffar med föredrag och föreläsningar för målgruppen äldre.
Lokalen kommer att tillgänglighetsanpassas och byggas om så att personer med funktionsnedsättning kan nå lokalen med ny entré samt hiss och trappor med ledstång.

SÄRÖ
Särö Golf Club får stöd med 715 000 kr för "Ombyggnation av greener på fastigheten Särö 1:493 i Kungsbacka kommun"

Syftet med projektet är att göra golfspelandet enklare och mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättning, barn och personer över 65 år. I projektet ingår att anlägga en kortare bana med 6 hål, kortare avstånd mellan hålen och bredare greener än normalt, samt gångvägar mellan hålen beklädda med konstgräs. Samarbete sker med kommunen, parasportdistrikt och särskolor. Verksamheten kommer att vara både organiserad och spontan.

VIKINGSTAD
Mjölby Bågskyttesällskap får stöd med 4 652 000 kr för "Nybyggnation av bågskyttehall på fastigheten Mjölby 40:1 i Mjölby kommun"

Syftet med projektet är att bygga en vinterisolerad skjuthall som möjliggör verksamhet året om. Lokalen ska också tillgänglighets anpassas så att föreningen kan skapa verksamhet för personer med funktionsnedsättningar.

Tilläggsbeslut

ÅMOTFORS
Valfjällets Slalomklubb får stöd med 1 619 000 kr för "Nybyggnation av tillgänglighetsanpassad föreningslokal/värmestuga, liftspår, motionsslinga, MTB-cykeldownhillsnedfart och en padelbana"

Syftet med projektet är att bygga en tillgänglighetsanpassad föreningslokal/värmestuga med sanitetsanläggning. Föreningen ska också förbättra lift och nedfarter, tillgänglighetsanpassa motionsled samt bygga en padelbana. Föreningen vill skapa nya verksamheter året runt för personer med funktionsnedsättning. Föreningen vill också ge möjligheter för barn och ungdomar att spela padel. Alla dessa nya verksamheter kommer att vara organiserade och ledarledda.

Till följd av extraordinära händelser har kostnader för projektet ökat kraftigt. Tilläggsbeslutet möjliggör färdigställandet av anläggningen.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2023-06-15.