Till innehållet

Anläggande av konstgräsplan och friidrottsanläggning

Projektet drevs av: Dorotea IF

Beskrivning av projektet

Dorotea IF vill bredda utbudet och förbättra träningsförutsättningarna för barn- och ungdomsverksamheten genom att anlägga en konstgräsplan och en mindre friidrottsanläggning med kortbanor, längdhoppsgrop och ytor för hopp på Björnvallens IP.

Dorotea IF vill bredda utbudet och förbättra träningsförutsättningarna för barn- och ungdomsverksamheten genom att anlägga en konstgräsplan och en mindre friidrottsanläggning med kortbanor, längdhoppsgrop och ytor för hopp på Björnvallens IP. En fullstor konstgräsplan med belysning förlänger säsongen avsevärt i Västerbotten och skapar förutsättningar för att ungdomar ska kunna utvecklas och stanna kvar i idrotten längre. I dagsläget finns inte friidrott i organiserad form, men planen är att starta grupper när anläggningen är på plats. Anläggningen blir en viktig social mötesplats för klubbens medlemmar, som kommer från ett tjugotal länder, men även andra barn och unga på orten som är intresserade av spontanidrott.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2017.

Kontakt

Ort
Dorotea

Liknande projekt

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.