Till innehållet

Byggnation av träningshall för gymnastik och akrobatik i Östersund kommun

Projektet drevs av: Föreningen Östersundsgymnasterna

Beskrivning av projektet

Föreningen Östersundsgymnasterna ska med den nya träningshallen erbjuda träning inom gymnastik och akrobatik för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Föreningen Östersundsgymnasterna ska med den nya träningshallen erbjuda träning inom gymnastik och akrobatik för barn och ungdomar. Föreningen vill dessutom erbjuda gymnastik för personer med funktionsnedsättning med separata grupper parallellt med övriga träningsgrupper. Beroende på vilken funktionsnedsättning en person har kommer det även att vara möjligt att delta i ordinarie barn- och ungdomsgrupper.

Handikappidrottsförbundet har varit med från början i planeringen av hela arenan samt av specialhallen för gymnastik. Idag finns inte gymnastik som gren inom handikappidrottsförbundet. Att börja med detta i Östersund skulle, enligt Jämtland-Härjedalens Handikappidrottsförbund, kunna bli en språngbräda till att föra in det som gren inom förbundet även nationellt. Tidigare samarbeten

  • Under 2006 började samarbetet mellan flera gymnastikföreningar i Östersunds kommun för att arbeta fram en gemensam, idrottsanpassad träningshall för gymnastiksporterna.
    Tillsammans med den nystartade gymnasieutbildningen inom Vinterakrobatik togs de första stegen till en gemensam hall där nycirkus, akrobatik och gymnastik skulle ha möjlighet att träna tillsammans under anpassade förutsättningar samt dra nytta av varandra.
  • I januari 2008 gjordes en gemensam programförklaring som involverade 6 olika föreningar. Under samma period arbetade Östersunds kommun med planer för en idrottsarena i Östersund och det var en naturlig utveckling slå hop planerna till en gemensam idrottsarena.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2012.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2012.

Kontakt

Ort
Östersund

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.