Till innehållet

Ny- och tillbyggnad av Ungdomens hus i Östersunds kommun

Projektet drivs av: Östersunds Fotbollsklubb

Beskrivning av projektet

Ungdomens hus ska vara en samlingsplats där ungdomar, ledare och tränare från olika delar av idrottsrörelsen möts och utbyter erfarenheter och lär av varandra.

Stadsdel Norr är en ung och snabbt växande stadsdel i Östersund. En stadsdel som kommer att inrymma flera högklassiga idrottsanläggningar, Jämtkraft Arena och den kommande Arenan för ishockey/ bandy/ gymnastik, och som gränsar till Östersunds skidstadion och Hofvallen. En stadsdel där ungdomar kommer att bo och verka under dygnets alla timmar. I närheten av Jämtkraft Arena ska Östersunds Fk sätta upp ett hus (drygt 200 kvadrat) som kommer att vara inflyttningsbart i slutet av 2011. Kvällstid ska huset bli ett ungdomens eget hus. En sorts fritidsgård för idrottsintresserade ungdomar. En samlingsplats där man ska kunna fika, umgås, läsa läxor före och efter träningar. En fritidsgård som tillsammans med idrottsföreningar i Östersunds kommun ska kunna erbjuda prova på verksamhet för ungdomar. En slags ”idrottsskola”. Ungdomens hus ska vara en samlingsplats där ungdomar, ledare och tränare från olika delar av idrottsrörelsen möts och utbyter erfarenheter och lär av varandra. En fritidsgård som är en inkörsport in till den organiserade idrotten för alla ungdomar. En fritidsgård med speciell verksamhet för ungdomar med invandrarbakgrund (speciellt flickor) och andra grupper som är underrepresenterade inom idrottsrörelsen. För oss i Östersunds FK känns det betydelsefullt att kunna bidra till utvecklingen av Stadsdel Norr samtidigt som vi bidrar till att göra ungdomars fritid rikare.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2011.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2011.

Kontakt

Ort
Östersund

Liknande projekt

  • Byggnation av träningshall för gymnastik och akrobatik i Östersund kommun

    Föreningen Östersundsgymnasterna ska med den nya träningshallen erbjuda träning inom gymnastik och akrobatik för barn, ungdomar och personer med…

  • Idrottens ledarbank

    Idrottens ledarbank syftar till att underlätta för idrottsföreningar att rekrytera unga ledare och för ungdomar att hitta ledaruppdrag.

  • Från byspår till idrottskarriär

    Projektet ska sammanställa de aktiviteter som varit lyckosamma inom Jämtland-Härjedalens skidförbund och formulera en användarvänlig metod med…

Sidan uppdaterades 2020-06-03.