Till innehållet

Entreprenörskapsverkstan

Projektet drevs av: Afrosvenskarnas Riksförbund (ASR)

Beskrivning av projektet

Projektets ska öka möjligheterna för afrosvenskar med funktionsnedsättning att driva socialt företagande.

Projektets syfte är att öka möjligheterna för afrosvenskar med funktionsnedsättning att driva socialt företagande. Genom samarbete med det sociala företaget Ihop Ekonomisk förening ska deltagare i projektet utbildas både teoretiskt och praktiskt i hur man driver arbetsintegrerade sociala företag. Personerna i Ihop ska fungera som mentorer, utbildare och förebilder för deltagarna i projektet.

Målet är att deltagarna ska starta egna arbetsintegrerade sociala företag med olika inriktning och att erfarenheterna från konceptet som tas fram ska leva vidare genom erfarenhetsspridning till andra utbildningar och/eller genom att utbildningen upphandlas på sikt. Målgruppen ska nås genom samarbete med AF.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2015 och avslutades i februari 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2015 och avslutades i februari 2018.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • Bra mat för alla

    Astma- och Allergiförbundet ska starta och utveckla ett nationellt center i syfte att påverka myndigheter och företag att bli bättre på att möta och…

  • Den egna berättelsen - om psykisk ohälsa och migration

    Genom projektet vill Hjärnkoll bryta fördomarna kring psykisk ohälsa, minska risken för stigmatisering och förenkla integrationen.

  • Dansvariation – att leda och dansa tillsammans

    Genom projektet Dansvariation – att leda och dansa tillsammans (tidigare kallat: På Egna Ben) får dansare och dansintresserade med intellektuell…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.