Till innehållet

Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - 10 år senare

Projektet drevs av: Neuroförbundet Västerås (f.d. Neurologiskt Handikappades Riksförbund Västerås)

Beskrivning av projektet

Boken som syns i bild är den vi tillsammans med Christina Renlund, Mustafa Can, Pieter ten Hoopen, Thomas Seijersen och 19 andra medförfattare skapat. Tack vare Arvsfonden finns boken nu till försäljning via Gothias förlag. 

Att sprida kunskap och information om hur det är att leva med en muskelsjukdom. Du kan följa projektets fortsättning även efter projektperiodens slut på vår facebook sida. Klicka här.    

Att nå ut till allmänheten, berörda, anhöriga, personal med flera.    

Projektet dokumenteras genom att trycka boken Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - 10 år senare. Genom boken lever informationen och kunskapen vidare. Den sprids förhoppningsvis genom konferenser, föreläsningar osv med utgångspunkt i vad som står i boken.  

Det råder full delaktighet då alla deltagare har full insyn i hur deras material hanteras. 

Förutom alla deltagare som har skrivit texterna samarbetar vi bland annat med Centrum för sällsynta diagnoser, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna, genom samarbete med Ågrenska Stiftelsen i Göteborg och sajten www.funktionshinder.se.     

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2014 och avslutades i februari 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2014 och avslutades i februari 2017.

Kontakt

Ort
Västerås

Liknande projekt

  • Funk i 4 D landet runt

    FUNK I 4D - Landet Runt är ett projekt om att skapa en den första 100% tillgängliga föreställningen i Sverige. Av, med och för männsikor med eller…

  • Tillsammans för psykisk hälsa - Seniorer

    I projektet "Tillsammans för psykisk hälsa – seniorer" samverkar folkbildningen, ideella aktörer, kommun och region i syfte att minska den psykiska…

  • Utbildningsprojekt endometrios

Sidan uppdaterades 2020-06-02.