Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Motorsport för unga med funktionsnedsättning

Projektet drivs av: MotorsportArenans förening i Lidköping

Beskrivning av projektet

Genom att delta i och utöva motorsport ska personer med funktionsnedsättning ska ges bättre möjligheter till ett faktiskt deltagande och inkludering i samhället.

Projektet syftar till att ge personer med funktionsnedsättning bättre möjligheter till ett faktiskt deltagande och inkludering i samhället genom att delta i och utöva motorsport och därigenom också förbättra sina möjligheter att få fotfäste på arbetsmarknaden.

  Utöver de goda möjligheterna att se på de arrangemang och tävlingar som kommer att anordnas på motorstadion kommer de medverkande klubbarna att anpassa och utveckla tränings- och tävlingsverksamhet för olika grupper av personer med funktionsnedsättning. MotorsportArenans Förening har som mål att kunna erbjuda Cart, radiostyrda bilar, fyrhjulings motorcyklar, så kallade ATV och även folkrace. 

Lidköpings Motorstadion kan utvecklas ytterligare och erbjuda personer med funktionsnedsättning möjlighet att meka med sina fordon. En annan möjlighet är att Motorstadion kan fungera som en test- och utvecklingsmiljö för såväl fordon som förare.

Målen för projektet är att

  • nå samtliga i målgruppen med informationom utbudet av motorsportaktiviteter och möjligheterna att prova på och utöva motorsport
  • under projekttiden kunna aktivera 60 stycken ungdomar, vilket motsvarar ca 10 % av de unga med intresse för motorsport
  • kompetensutveckla ledare och funktionärerverksamma dels vid Motorstadion, dels inom föreningar och organisationer som arbetar med och för målgruppen
  • testa och utvecklaolika metoder som ökar tillgängligheten för målgruppen att utöva motorsport
  • främja utvecklingenav Lidköpings motorstadion som ett nationellt innovationscenter för kvinnor och mäns möjligheter att utöva motorsport
  • projekt fordonatt  köpa och anpassa våra Hyr-Cart radiostyrda bilar motorcyklar och även folkrace behöveratt sätta in servostyrning på våra Hyr-kartar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2015 och avslutades i januari 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2015 och avslutades i januari 2018.

Kontakt

Ort
Lidköping
Sidan uppdaterades 2020-06-02.