Till innehållet

Nybyggnad av padelbana och minitennisbana inomhus, Fregatten 1, Lidköpings kommun

Projektet drevs av: Lidköping Tennisklubb

Beskrivning av projektet

Lidköpings tennisklubb vill kunna erbjuda barn och ungdomar en varierad verksamhet inom klubbens lokaler.

Föreningen vill integrera den nya växande idrotten padel och därför bygga en padelbana på en befintlig tennisbana inomhus samt också kunna erbjuda de mindre barnen spel på en minitennisbana. Verksamheten ska främst vara för barn och ungdomar men padel är en idrott som även är lämplig för personer med funktionsnedsättning i alla åldrar vilket föreningen också vill ha som målgrupp.

Föreningen samarbetar med Boulealliansen i Lidköping och vänder sig även till deras medlemmar.


Efter Projektet

Verksamheten har främst varit spontanspel för barn, unga och familjer och i mindre utsträckning träningsgrupper. Klubbens huvudverksamhet är tennisgrupper och tävling inom tennis. Minitennisbanorna används kontinuerligt jämsides med de fullstora banorna för främst grupper i åldrar upp till 12 år. Möjlighet till aktiviteter vid klubbens aktivitetsdagar har utnyttjats vid flera tillfällen av ungdomsgruppen och juniorer. Man har breddat utbudet och därigenom fått fler målgrupper aktiva med motionsspel. Utöver den verksamhet som riktar sig till barn och unga har man informerat grupper med funktionsnedsätting om möjlighet till padel och tennis på minitennisplanerna, men det är ingen som utnyttjat den möjligheten till dags dato.

Man har marknadsfört sig via egna kanaler som webb och sociala medier och tagit fram special-erbjudande till veterangruppen i klubben att spela padel. Man samarbetar med boulealliansen i Lidköping som hyr in sig i klubbens lokaler. Vidare har det startats upp ett samarbete med Lidköpings kommun kring aktiviteter som riktar sig till barn och ungdomar, till exempel under lov. I samband med invigningen i april 2019 anordnades prova-på-aktiviteter samt middag för aktiva och sponsorer med fokus på unga och familjer.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2018.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2018.

Kontakt

Ort
Lidköping

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-04-21.