Till innehållet

Nybyggnation av aktivitetspark i betong

Projektet drevs av: Hela Rättvik Rullar

Beskrivning av projektet

Projektets syfte är att bygga en skatepark i Rättvik.

Idag finns inga ytor för aktiva att utöva sin sport. Förutom aktivititer för föreningens medlemmar vill man uppmana till spontanidrottande och att få fler unga, tjejer som killar att röra sig. Parken ska vara anpassad så att alla kan delta utifrån sina förutsättningar och kunna åka skateboard, bmx och kickbike. Prova-på-dagar kommer att arrangeras och instruktörer bestående av ungdomar kommer att finnas på plats flera dagar i veckan. Parken kommer bestå av betong och placeringen är i centrala Rättvik.

Efter projektet

Starten av byggnationen drog ut på tiden främst p g a pandemin, möten sköts upp m.m. När det väl drog igång gick allt som planerat. Finansieringen startade trögt också på grund av pandemin. Blev mer bidrag av det lokala näringslivet än fonder. Det positiva är att fler i närområdet känner sig delaktiga och tror på idén. Föreningen anordnade en invigning när parken var klar, sedan dess har kurser getts 1 dag i veckan a 2 timmar. Parken har besökts av bland annat fritidshem. Mer arrangemang planeras till våren. Lägerskolor och samarbeten med andra föreningar på orten sker löpande.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2019.

Kontakt

Ort
Rättvik

Liknande projekt

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

Sidan uppdaterades 2021-12-23.