Till innehållet

Nybyggnation av idrottshall i Brokind

Projektet drivs av: Brokinds IF

Beskrivning av projektet

Målet med projektet är att bygga en fullstor Idrottshall i Brokind, för att att kunna utöva inomhusaktiviteterna Futsal, Innebandy och Gymnastik för våra barn- och ungdomar i området.

Syftet med projektet är att starta upp nya inomhusaktiviteter inom Brokinds IF, främst Futsal, Innebandy och Gymnastik. En förutsättning för detta är en fullstor idrottshall som Brokinds IF tillsammans med Linköpings Kommun planerar att bygga. Målgruppen är barn- och ungdomar mellan 6-24 år. I och med detta får våra barn och ungdomar i Brokind och dess närområde möjlighet att utvöva inomhusidrotter på hemmaplan, vilket ökar sannolikheten för att utöva fritidsaktiviteter.

Målet med projektet är att när idrottshallen står färdig ska Brokinds IF dra igång 3 nya aktiviteter som är mest efterfrågade bland våra barn- och undgomar, nämligen Futsal, Innebandy och Gymnastik. Att engagera minst 40 % av ortens ca 500 barn och ungdomar mellan 4 -  25 år i föreningens organiserade idrottsverksamhet.

Ett nyttjanderättsavtal finns skapat mellan Linköpings Kommun samt Brokinds IF på 10 år för att säkerställa tillgång till idrottshallen för de nya aktiviteterna.

För att kunna starta de nya aktiviteterna kommer 3 arbetsgrupper att skapas med en blandning av potentiella ledare, ungdomar samt andra intresserade vuxna. Arbetsgrupperna kommer att få i uppgift att planera och förbereda för uppstart av de nya aktiviteterna. Detta kan röra sig om att identifiera materialinköp, värva ledare, etc. Äldre ungdomar kommer att ges möjlighet att kunna ställa upp som ledare för de allra yngsta.

I projektet samarbetar Linköpings Kommun, Skeda IF, Bjärka Säby GoIF, Bestorp Byalag samt Brokinds Boendeförening.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2015.

Kontakt

Ort
Brokind

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.