Till innehållet

Nybyggnation av ridhus i Knivsta

Projektet drevs av: Olunda Ryttarförening

Beskrivning av projektet

Olunda Ryttarförening erbjuder alla tillfälle till ridning, det är allas rättighet och borde vara en självklarhet på varje ridskola. Ridskolan är också en fritidsgård för barn och ungdomar.

O

lunda Ryttarförening är en ideell förening som bygger sin verksamhet på ett enormt engagemang och en övertygelse om att det vi gör för våra barn och ungdomar är viktigt! Vi hade år 2010, 241 medlemmar och vi ökar vårt medlemsantal med ca 30 medlemmar per år. Intresset för hästar och ridning ökar men det handlar om så mycket mer! En ridskola är även en fritidsgård, dit man kan komma efter skolan och fika, träffa kompisar, göra läxor mm.  

Vi satsar på bredden och inte toppen och vi arbetar mycket med gruppdynamik, konflikthantering, attityd och värderingsfrågor, allt för att skapa ett så bra klimat som möjligt för  våra medlemmar. Hos oss ska alla känna sig välkomna oavsett bakgrund.  V

i vill kunna erbjuda ridning för alla och vill därför starta grupper även för handikappade, både ridning men även annan dag- verksamhet då stort intresse för detta finnes.      

Vi har länge arbetat för att kunna utöka vår verksamhet och kunna starta handikappridning och intresse från HSO (handikapporganisationen) i Knivsta var stort, det fanns även intresse från deras håll att starta upp dagaktiviteter i Olunda. Att erbjuda alla tillfälle till ridning, anser vi är allas rättighet och borde vara en självklarhet på varje ridskola.                                                                                                Vi planerar att bedriva verksamhet för elever med funktionsnedsättning 2- 3 dagar per vecka. Alla våra ledare har utbildat sig (handikappledarutbildning)för att kunna leda dessa elever på ett säkert och professionellt sätt och vi kommer även att köpa in nya hästar som skall vara anpassade till den nya verksamhetsinriktningen.                                                                                                      Vi hoppas också, tack vare det nya ridhuset, kunna starta nya ungdomsprojekt med förbyggande arbete vad gäller mobbning, attityd och värderingsfrågor samt anti-drog arbete.     

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2011 och avslutades i april 2014.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2011 och avslutades i april 2014.

Kontakt

Ort
Knivsta

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2020-06-02.