Till innehållet

Skaparverkstan

Projektet drivs av: Stiftelsen Bergmancenter på Fårö

Beskrivning av projektet

Projektet ska arbeta med skapande verksamhet för barn och unga och har två inriktningar, Skapande som läkande kraft och en barnfilmfestival.

Projektet har som syfte att bredda sin verksamhet och därmed nå nya målgrupper. Projektet har två olika inriktningar.

 • Skapande som läkande kraft är en lokal/regional verksamhet som vänder sig framförallt till tre specifika målgrupper: ensamkommande flyktingbarn, barn och unga med funktionsnedsättningar samt barn och unga med erfarenheter av våld i nära relationer.
 • Barnfilmfestivalen visar film producerad av barn och unga i Skaparverkstan på Fårö eller i verkstäder, museer, fritidsgårdar runt om i Sverige eller på egen hand. Festivalen är med andra ord ett riksprojekt.
Projektet kommer särskilt att vända sig till verksamheter med barn och unga med olika funktionsnedsättningar.

Målet är att kunna etablera Bergmanscentrets olika verksamheter, som med projektets innehåll ska kunna erbjuda alla barn och unga skapande verksamhet.

Efter projekttidens slut räknar man med att ha utvecklat och etablerat de två delarna och då kunna införliva dessa i sin ordinarie verksamhet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2015 och avslutades i februari 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2015 och avslutades i februari 2018.

Kontakt

Ort
Fårö

Liknande projekt

 • Tema Barnet och Barndomen

  Målet är att ge barn och ungdomar kunskap om och verktyg för att skapa egna berättelser med text, bild, teater och rörliga bilder. Bilden har Line…

 • Aktiva studenter

  Aktiva studenter erbjuder fysiskt inaktiva studenter att delta i kom-igång-grupper. Till 100 platser fanns över 300 sökande studenter första året.…

 • Aktiva Tjejer - En nationell satsning!

  Aktiva Tjejer i Malmö har växt och det har visat sig att det behövs fler Aktiva Tjejer grupper i hela Sverige! Aktiva Tjejer ska därför göra en…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.