Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Som broar över mörka vatten

Projektet drivs av: Transnationella Stiftelsen för Freds och Framtidsforskning TFF

Beskrivning av projektet

Killarna fick välja ett eller ett par vykort som på något sätt talade till dem. Samtal började om tankarna som sattes i rörelse. De omsattes senare i bilder av olika slag - teckningar, målningar, foton.

I projektet anpassar stiftelsen i samarbete med Familjehuset Trädet, Göteborg, Malmö stad, Familjens Hus, Studiefrämjandet Malmö, Eslövs kommun samt biståndsorganisationen Tamam i Lund, metoden Pedagogisk Familjedokumentation till målgruppen asylsökande ensamkommande barn och unga samt till andra ungdomar och familjer i behov av extra stöd.

Arbetssättet bygger på Pedagogisk Familjedokumentation som är ett arbetssätt i cirkelform där deltagarna förmedlar sin egen historia till omvärlden. Samtidigt strukturerar de sina erfarenheter, organiserar minnet och formulerar en mening i tillvaron.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2010 och avslutades i februari 2013.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2010 och avslutades i februari 2013.

Kontakt

Ort
Lund
Sidan uppdaterades 2020-07-09.