Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Teknik har ingen ålder och inga hinder

Projektet drivs av: Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg

Beskrivning av projektet

Genom projektet ska äldre med funktionsnedsättning i Gullspång, Töreboda, Mariestad och Skövde kommun, få personlig handledning och hjälp i den digitala världen av IT-intresserade och mer datorvana yngre personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Äldre med funktionsnedsättning, bosatta i Gullspång, Töreboda, Mariestad och Skövde kommun och som idag upplever att de befinner sig utanför den digitala världen men är intresserade av att lära sig mer om detta, ska under projekttiden få personlig handledning och hjälp. Detta ska ske med hjälp av IT-intresserade och mer datorvana yngre personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar, som ofta har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Målgruppen får genom projektet en utbildning och handledning i att bli en ”datavän”, samtidigt som de får en meningsfull sysselsättning.

Projektet vänder sig även till äldre som är mer teknikvana och vill engagera sig som ambassadörer och stöd för datavännerna. Den mindre avgift som i framtiden betalas av målgruppen kommer att ge datavännerna en extra inkomst och stödja projektets fortlevnad.

Beviljat belopp

1 942 113 kronor

Projektets tidstatus

52%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Beviljat belopp

1 942 113 kronor

Projektets tidstatus

52%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Kontakt

Ort
Falköping
Sidan uppdaterades 2020-06-08.