Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Tillgänglighetsanpassning av Bjursjöstugan i Uddevalla kommun

Projektet drivs av: Föreningen Sportstugan

Beskrivning av projektet

Föreningen Sportstugan ska få fler idrottsutövare med funktionsnedsättningar att hålla på med olika idrotter genom att  tillgänglighetsanpassa sina lokaler.

Syftet med projektet är att få fler idrottsutövare med funktionsnedsättningar att hålla på med olika idrotter. Som ett led i detta behöver Föreningen Sportstugan tillgänglighetsanpassa sina lokaler. Föreningen drivs till största del av Uddevalla Skidklubb som har flera idrotter i anslutning till Bjuröstugan: längdskidåkning, alpin skidåkning, terränglöpning, inomhuslöpning, orientering, gång och boule. Stugan används som klubbstuga, samlingslokal vid träning och tävling samt utbildningar. Föreningen kommer under året att utbildas av Bohuslän-Dals Handikappidrottsförbund.  Föreningen har redan erfarenhet av handikappidrott genom att en del av idrottsutövarna, och även tre anställda, har olika funktionsnedsättningar. Genom ombyggnation ska förutsättningarna att använda lokalen bli likvärdiga.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2013.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2013.

Kontakt

Ort
Uddevalla
Sidan uppdaterades 2020-06-02.