Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Tillgänglighetsanpassning av stall

Projektet drivs av: Hallsta Ridklubb

Beskrivning av projektet

Hallsta ridklubb ska bygga ett stall med breda stallgångar och skötselplatser, boxar istället för spiltor och tillgänglighetsanpassade toaletter för att elever med funktionsnedsättning ska kunna delta.

Hallsta ridklubb är i behov av ett nytt stall som uppfyller både krav på tillgänglighet och regler för hästhållning. Därför vill klubben bygga ett stall med breda stallgångar och skötselplatser, boxar istället för spiltor och tillgänglighetsanpassade toaletter. I klubbens befintliga stall kan elever med funktionsnedsättning inte vara med och sköta hästarna, och därmed inte ta del av ridverksamheten fullt ut. Klubben har fått dispens för att hålla hästarna i spiltor istället för boxar, som är nutidens krav för hästhållning. Efter byggnationen ska klubben starta teoretisk och praktisk undervisning i häst- och stallskötsel i samarbete med grundsärskolan och RBU Västmanland. Byggnationen av stallet ingår i ett större projekt som även innefattar ett ridhus. Föreningen söker enbart stöd från Arvsfonden för de delar av stallet som ännu inte är påbörjade.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2017.

Kontakt

Ort
Hallstahammar
Sidan uppdaterades 2020-06-02.