Till innehållet

Tillsammans blir vi ett

Projektet drevs av: Konyaspor IF

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att genom idrotten inkludera nyanlända ungdomar i samhället i samarbete med kommun och näringsliv.

Målet är att målgruppen utökat sina nätverk och erhållit stöd och vägledning som underlättar etableringen i det samhälle de lever i. Målgruppen är nyanlända och redan etablerade ungdomar mellan 14-25 år i Botkyrka kommun.

Projektet kommer erbjuda och samordna olika fritidsaktiviteter, föreläsningar, studiebesök och workshops. Målgruppen ska också dokumentera projektet. Föreningens samarbete med kommun och näringsliv utvecklar nätverk och ger målgruppen vägledning inom utbildning och arbete.

Efter projektet är avslutat kommer en del aktiviteter leva vidare i föreningens ordinarie verksamhet utifrån de metoder och erfarenheter som utvecklats inom projektet tillsammans med nya ledare och medlemmar.

Efter projektet

Projektet har genomfört de aktiviteter som de avsåg förutom några mindre undantag. Projektet ledde till att ungdomarna fick möjlighet att erhålla ny kunskap och skapa nätverk med varandra, idrottsföreningen och möjliga arbetsgivare. Återkommande idrotts- och fritidsaktiviteter arrangerades av föreningen. Åtta personer fick jobb som valinformatörer via kommunen och två personer fick sommarjobb via nätverket.

Föreningen fortsätter med öppen verksamhet varje vecka. Flera av deltagarna är aktiva inom föreningen som medlemmar och även domare. Läxhjälp fortsätter med hjälp av samarbetsorganisationen Studieskeppet. Samarbete med Botkyrka kommun och Miljonbemanning finns kvar.

Deltagarna fick också möjlighet att lära sig att filma och redigera: Tillsammans skapade de en film som visar den situation som många ungdomar befinner sig i. Den visar också föreningarnas utmaning och viktiga roll att skapa ett sammanhang och aktivitet.

Filmen från projektet "Tillsammans blir vi ett".

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2019.

Kontakt

Ort
Norsborg

Liknande projekt

  • Radio Fri

    Du hör oss på Stockholmsfrekvensen 88,9 MHz på fredagar kl 16.00 eller lyssna på oss på hemsidan www.radiofri.se. Du kan också lyssna på oss via vår…

  • Ungdomsråd för barn och unga med funktionsnedsättning

    Projektet syftar till att öka samhällsdeltagandet bland unga med funktionsnedsättning i Botkyrka. Metoden är att bilda ett ungdomsråd.

  • Musiksupporten

    Projektet ska skapa möten mellan musikintresserade unga och professionella aktörer från musikbranschen, för att unga från socioekonomiskt utsatta…

Sidan uppdaterades 2020-09-09.