Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Tillsammans blir vi ett

Projektet drivs av: Konyaspor IF

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att genom idrotten inkludera nyanlända ungdomar i samhället i samarbete med kommun och näringsliv.

Målet är att målgruppen utökat sina nätverk och erhållit stöd och vägledning som underlättar etableringen i det samhälle de lever i. Målgruppen är nyanlända och redan etablerade ungdomar mellan 14-25 år i Botkyrka kommun.

Projektet kommer erbjuda och samordna olika fritidsaktiviteter, föreläsningar, studiebesök och workshops. Målgruppen ska också dokumentera projektet. Föreningens samarbete med kommun och näringsliv utvecklar nätverk och ger målgruppen vägledning inom utbildning och arbete.

Efter projektet är avslutat kommer en del aktiviteter leva vidare i föreningens ordinarie verksamhet utifrån de metoder och erfarenheter som utvecklats inom projektet tillsammans med nya ledare och medlemmar.

Efter projektet

Projektet har genomfört de aktiviteter som de avsåg förutom några mindre undantag. Projektet ledde till att ungdomarna fick möjlighet att erhålla ny kunskap och skapa nätverk med varandra, idrottsföreningen och möjliga arbetsgivare. Återkommande idrotts- och fritidsaktiviteter arrangerades av föreningen. Åtta personer fick jobb som valinformatörer via kommunen och två personer fick sommarjobb via nätverket.

Föreningen fortsätter med öppen verksamhet varje vecka. Flera av deltagarna är aktiva inom föreningen som medlemmar och även domare. Läxhjälp fortsätter med hjälp av samarbetsorganisationen Studieskeppet. Samarbete med Botkyrka kommun och Miljonbemanning finns kvar.

Deltagarna fick också möjlighet att lära sig att filma och redigera: Tillsammans skapade de en film som visar den situation som många ungdomar befinner sig i. Den visar också föreningarnas utmaning och viktiga roll att skapa ett sammanhang och aktivitet.

Filmen från projektet "Tillsammans blir vi ett".

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2017 och avslutades i september 2019.

Kontakt

Ort
Norsborg
Sidan uppdaterades 2020-09-09.