Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Träffas i Musiken

Projektet drivs av: Hudiksvalls kommun

Beskrivning av projektet

Vision att arrangera en spelstämma - Glada Hudikstämman - för personer med funktionsnedsättning, anhöriga, assistenter, pedagoger och traditionella spelmän och musiker. Samt starta grupper för året-runt-verksamhet med stämman som morot.

Bakgrund Hudiksvalls Kulturchef, Sten Bunne, tillika projektidégivare för "Träffas i Musiken", har haft en vision att arrangera en spelstämma för personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga, assistenter, pedagoger, personal och traditionella spelmän. Hälsingland är ju känt för ett rikt kulturliv där bl.a. spelmansstämmorna Delsbostämman, Norrbostämman och Bjuråkersstämman har en stor betydelse för kulturarvet. Samtidigt har vi turen att ha Pär Johansson och Glada Hudik-teatern som gett kommunen marknadsföring och med mål att vara "en kommun med stort hjärta". I den andan vill han även lyfta personer med funktionsnedsättning möjligheter att även vara delaktiga i musiklivet. F

ör att kunna skapa ett sådant återkommande arrangemang krävs att vi har grupper runt om i Sverige som är delaktiga i projektet. Gruppverksamheten är tänkt att drivas året runt där deltagare, ledare m.m. har stämman som morot och en naturlig mötesplats att träffas i musiken.

Bunneinstrument

Till vår hjälp använder vi i projektet oss av Bunneinstrument, specialanpassade för personer med funktionsnedsättning men också personer utan musikalisk bakgrund. Instrumenten är bygelgitarr, minibas, klangplattor, entonsflöjter och trumma. Bunnemetodik För att kunna delta i musikverksamheten använder vi oss av Bunnemetoden, där man använder handvisningar och färgsymboler för att kunna leda musikdeltagarna.

Hudiksvalls kommun är projektägare tillsammans med studieförbundet Bilda GävleDala och har ett nära samarbete med BunneMusic.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2010 och avslutades i februari 2013.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2010 och avslutades i februari 2013.

Kontakt

Ort
Hudiksvall
Sidan uppdaterades 2020-06-02.