Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Unga i rörelse - ett förebyggande projekt för barn och unga med och risk för övervikt

Projektet drivs av: KFUM Limitless

Beskrivning av projektet

Projektets övergripande syfte är att förebygga och motverka övervikt och fetma hos barn och unga.

Målet är att tillsammans med målgruppen utveckla nya metoder och digitala verktyg samt en mötesplats med fokus på kostmönster, vardagsrörelser samt motiverande insatser och stöd. Målgruppen är barn och unga med eller utan funktionsnedsättning.

Aktiviteter kommer att genomföras både under skoltid och fritid samt fysiskt och digitalt. En pedagogisk applikation med projektets program och aktiviteter ska utvecklas tillsammans med målgruppen. Deltagande ungdomar ges möjlighet att förutom träning delta på matlagningskurs, workshops kring näring och kost samt vara med och skapa videopodcasts. Inom alla aktiviteter ligger fokus på att öka kunskap om vilka fördelar som kan följa när man fattar hälsosamma beslut och hur positiv förstärkning kan skapa beteendeförändring i rätt riktning.

Efter att projektet är avslutat kommer metoden och de digitala verktygen användas inom föreningens ordinarie verksamhet, i skolornas undervisning och av ungdomarna själva. Det ska även spridas till andra föreningar runt om i landet. Ung i Rörelses mötesplats och dess ungdomsråd ska efter projektet bli en fortsatt trygg plats för målgruppen i KFUM Limitless regi.

Beviljat belopp

5 458 704 kronor

Projektets tidstatus

44%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2023.

Beviljat belopp

5 458 704 kronor

Projektets tidstatus

44%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2023.

Kontakt

Ort
Malmö
Sidan uppdaterades 2020-09-29.