Till innehållet

Allas rätt till fysisk aktivitet genom hela livet

Projektet drevs av: Boxen IF

Beskrivning av projektet

I projektet Allas rätt till fysisk aktivitet genom hela livet ska föreningen utveckla träningsmetoder för målgrupper med behov av särskilt anpassad fysisk träning.

Projektet hämtar inspiration från den amerikanska organisationen och träningsmetoden Rock Steady Boxing, som har utvecklat en modell med boxningsträning för personer med Parkinson. Boxens IF ska vidareutveckla modellen till att nå fler diagnosgrupper och funktionsnedsättningar. Träningen ska anpassas till det specifika behovet varje grupp har, boxning har till exempel visat sig vara bra för personer med Parkinson och styrketräning för personer med cancer. Syftet med projektet är att anpassa och skapa fysiska aktiviteter, med hänsyn till diagnos och funktionsnedsättning, för ett friskare allmäntillstånd och en upplevelse av en inkluderande miljö.

Efter projektet

Under projekttiden har föreningen Boxen IF utvecklat en verksamhet med högintensiv och anpassad träning för olika grupper. Det har varit personer med Parkinson som har haft boxningsträning, cancerpatienter har haft träning med fokus på styrka, det har varit ungdomar som har haft fokus på motivation. Man har vänt sig till personer med utmattningssyndrom, benskörhet, diabetes, övervikt och andra. Projektet påverkades av corona-pandemin eftersom många deltagare tillhörde riskgrupper. Trots det fortsatte projektet att genomföra träningar för målgruppen utomhus.

Projektet har också gjort reportageserier i lokaltidning och flera avsnitt av en podd, Fight your cancer.

En tid efter projektets slut lades tyvärr verksamheten ner.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2018 och avslutades i september 2021.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2018 och avslutades i september 2021.

Kontakt

Ort
Visby

Liknande projekt

  • Mer kraft och bättre ork

    Projektet ska göra träning möjlig och attraktiv för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

  • Ungt inflytande

    På fritidsgårdar används metoden Ungt Inflytande för att säkerställa ungas delaktighet i verksamheten, men verktyg saknas för att inkludera unga med…

  • Idrott - ett gränslöst språk

    Projektet syftar till att starta upp idrottsaktiviteter med och för personer med intellektuella funktionsnedsättningar och att främja…

Sidan uppdaterades 2023-01-20.