Till innehållet

Arrangemangspool

Projektet drevs av: Skellefteå orienteringsklubb

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla nya modeller och samarbeten för idrottsarrangemang. 

Projektet ska utveckla nya modeller och samarbeten för idrottsarrangemang. 

I projektet planeras en arrangemangspool där idrottsföreningar kan låna utrustning av varandra men även ge varandra stöd när de anordnar större arrangemang. Projektet genomförs i Skellefteå med omnejd, i ett brett samarbete med uppåt 25 föreningar i samverkan. Inom ramen för projektet ska även skolor involveras, en modell ska tas fram och testas inom skolan, föreningar, SISU, kommunen med flera.

Efter projektet

Projektet har utvecklat och lanserat en arrangemangspool som finns på en webbsida. Där kan föreningar lägga upp utrustning som går att låna ut och låna till olika idrottsarrangemang och tävlingar för barn och ungdomar. Hemsidan har etablerats och sprids via samarbetsparter till fler föreningar för att underlätta arrangemang. Hemsidan ägs fortsättnings av Skellefteå Orienteringsklubb. En projektgrupp bestående av samverkande föreningar är med och styr inriktningen av arrangemangspoolen.

Projektet har också utvecklat ett samarbete med kommunens skolor med orienteringsaktiviteter som de utvecklats tillsammans med barn och ungdomar. Samarbetet fortgår efter projektslut.


 

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2020 och avslutades i februari 2023.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2020 och avslutades i februari 2023.

Kontakt

Ort
Skellefteå

Liknande projekt

  • Mer kraft och bättre ork

    Projektet ska göra träning möjlig och attraktiv för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

  • Hela spelaren

    Projektet syftar till att använda fotboll som verktyg för att skapa social utveckling och integration för ungdomar i Skellefteå, både svenskfödda…

  • På Rätt Plats

    Föreningen ska utveckla en ny modell med taekwondo- och hapkidoinspirerad fysisk aktivitet, friskvård och social gemenskap för målgruppen äldre…

Sidan uppdaterades 2023-09-18.