Till innehållet

AVTRYCK

Projektet drivs av: Kultur och Kvalitet – en intresseförening för kulturutövning av personer med intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Beskrivning av projektet

Föreningen Kultur och Kvalitet ska, tillsammans med personer med funktionsvariationer ta fram och hålla workshops för yrkesverksamma personer inom offentlig sektor och service.

Syftet är att öka kunskapen och stärka förståelsen för målgruppen i akuta eller svåra situationer. Dessa fortbildningar riktar sig till sjukvårdspersonal, färdtjänst, blåljuspersonal och boendestödjare men flera andra arbetsgrupper kan inkluderas.

Det mellanmänskliga mötet står i fokus. I skapande workshops med dans, bild och reflekterande samtal hittar man nya sätt att mötas, kommunicera och lära av varandra. Workshopparna genomförs av målgruppen själva och projektet ska leda till en spridningsbar metod inom folkbildningen i Sverige.


Beviljat belopp

7 252 155 kronor

Projektets tidstatus

77%

Projektet startade i mars 2022 och avslutas i mars 2025.

Beviljat belopp

7 252 155 kronor

Projektets tidstatus

77%

Projektet startade i mars 2022 och avslutas i mars 2025.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • Jag är berättaren

    Projektet ska främja kulturell representation av hbtq-personer med funktionsnedsättningar.

  • Äldreprojektet (Äldre hivpositivas livssituation)

    Hiv-Sverige ska tillsammans med lokala medlemsföreningar och offentliga aktörer synliggöra och förbättra äldre hivpositivas livssituation i Sverige.

  • Stillhet för rastlösa

    Projektet ska utveckla en digital guide med animationer, tips och övningar som ska underlätta för personer med neuropsykiatriska…

Sidan uppdaterades 2023-06-07.