Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Bland kakor och moln - IT för dig som är äldre med funktionsnedsättning

Projektet drivs av: Medborgarskolan Stockholmsregionen

Beskrivning av projektet

Projektet ska lära äldre personer med intellektuella eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar boende i Stockholms län att använda digitala hjälpmedel som stöd i vardagen, till exempel Bank-ID, betala räkningar och boka tid i vården. 

Äldre personer med intellektuella eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar boende i Stockholms län ska genom projektet få lära sig att använda digitala hjälpmedel som stöd i vardagen, till exempel Bank-ID, betala räkningar och boka tid i vården.

Alla kurser ska utgå från Peer Learning – där deltagarna lär sig nya kunskaper i samspel med jämbördiga. Projektet ska utveckla en webbportal med projektets metodik och studiematerial. Förutom ökade digitala kunskaper ska deltagarna även få tillgång till viktiga sociala funktioner, kulturaktiviteter, träffa nya vänner, få kunskaper i hur man surfar säkert med mera.

Ambitionen är att öka målgruppens delaktighet i samhället, stärka deras demokratiska rättigheter och ge målgruppen ett mer innehållsrikt socialt liv som stärker deras självkänsla.

Projektets tidstatus

79%

Projektet startade i juni 2019 och avslutas i juni 2022.

Projektets tidstatus

79%

Projektet startade i juni 2019 och avslutas i juni 2022.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2021-01-15.