Till innehållet

"Extra mor- och farföräldrar" - tre generationer möts

Projektet drivs av: Svenska med baby

Beskrivning av projektet

Projektets mål är att bidra till ökad inkludering av små barn (0-2 år) till föräldrar som är nya i Sverige eller utlandsfödda. Detta ska göras genom att utveckla en metod med språkträningsgrupper där svensktalande personer 65 år eller äldre är volontärer.

Projektet ska därigenom bidra till ökad integration, redan vid tidig ålder, skapa generationsöverskridande möten samt minska ofrivillig ensamhet bland äldre personer.

Samarbete kommer att ske med seniororganisationer och stadsdelsförvaltningar i Stockholm med målsättningen att projektet ska integreras i Svenska med babys ordinarie verksamhet. Under projektets sista år kommer metoden och erfarenheterna att presenteras för fler aktörer på andra platser i Sverige.

Beviljat belopp

7 007 627 kronor

Projektets tidstatus

26%

Projektet startade i oktober 2023 och avslutas i oktober 2026.

Beviljat belopp

7 007 627 kronor

Projektets tidstatus

26%

Projektet startade i oktober 2023 och avslutas i oktober 2026.

Kontakt

Ort
Bagarmossen

Liknande projekt

  • Aktiv Fritid

    Syftet med projektet är att nyanlända barn och ungdomar i Helsingborg ska få en aktiv fritid. Genom fritidsaktiviteter förbättras språkkunskaper,…

  • Förstärkt föräldrastöd

  • Förskolelyftet

    Projektets mål är att ta fram ett kunskapsmaterial med bildstöd, filmer och övningar som riktar sig till familjer med barn i förskoleåldern där…

Sidan uppdaterades 2024-03-26.