Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Filmplats (tidigare Mitt hörn av världen)

Projektet drivs av: Föreningen KulturUngdom

Beskrivning av projektet

Projektet ska samla ungdomar mellan 16 och 25 år för att öka deras engagemang i demokratifrågor, vidga sina perspektiv kring ansvar och mänskliga rättigheter samt diskutera och ha workshops kring källkritik, läsförståelse och mediekunskap.

Projektet Filmplats samlar unga för att genom skapande av rörliga bilder öka intresset för och engagemanget i demokrati, mänskliga rättigheter och den egna orten.

Projektet vänder sig till ungdomar mellan 16 och 25 år i hela Västra Götaland, där lokala filmgrupper ska startas i ett flertal kommuner. Deltagarna ska erbjudas varierande kunskapshöjande insatser, inspiration och personlig handledning, samt möjlighet att tillsammans skapa ett gemensamt filmverk som sammanfattar ungas visioner för vårt samhälle. 

Inom projektet ska lokala ungdomsledare och unga mentorer utbildas, för att efter projektets slut och med hjälp av KulturUngdoms filmutvecklare säkra verksamhetens framtid.

Arbetet ska bedrivas i tätt samarbete med lokala aktörer, till exempel fritidsgårdar, biografer och studieförbund, och förankras i kommunernas ungdomsverksamhet som kommer att  få stöd från KulturUngdoms ledare och tillkommande mentorer.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2017 och avslutades i december 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2017 och avslutades i december 2020.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.