Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Jämlik vård och ökad egenmakt

Projektet drivs av: Riksförbundet HOBS

Beskrivning av projektet

Projektet ska utveckla ett digitalt material för att förbättra livskvalitén för patienter som genomgått en viktoperation.

Syftet är att förbättra livskvalitén för patienter som genomgått en viktoperation. Projektet ska utveckla ett digitalt material som ska ge målgruppen ökade kunskaper om fetma efter en operation.  Med hjälp av materialet ska patientens egenmakt och delaktighet i eftervården öka och på sikt leda till bättre fysisk och psykisk hälsa och minskad risk för följdsjukdomar. Riksförbundet har sedan tidigare positiva erfarenheter av självhjälpsgrupper. I det här projektet vill man etablera digitala självhjälpsgrupper som består av personer som själva har genomgått en överviktsoperation och som är intresserade av att stötta andra och vill dela med sig av sina erfarenheter, tankar och känslor med personer som har liknande livsproblem.

Projektet genomförs i samarbete med bland andra Riksförbundet Hjärnkoll och Region Skåne.

Projektets tidstatus

97%

Projektet startade i november 2018 och avslutas i november 2021.

Projektets tidstatus

97%

Projektet startade i november 2018 och avslutas i november 2021.

Kontakt

E-post
Ort
Falsterbo
Sidan uppdaterades 2020-06-02.