Till innehållet

Konstra (tidigare: Vem får bidra?)

Projektet drivs av: Dansutbildningen Språng

Beskrivning av projektet

Projektet ska utforma ett scenkonstkollektiv där personer med och utan funktionsnedsättning samskapar all scenkonst från ax till limpa tillsammans.

Syftet med projektet är att utforma ett scenkonstkollektiv där personer med och utan funktionsnedsättning samskapar all scenkonst från ax till limpa tillsammans. En bärande tanke i projektet är att personer med funktionsvariationer inte bara ska få vara med och delta, utan även bidra. Under hela projektet kommer man att jobba med dans, musik och scenkonst som metod, med fokus på vad samskapande utöver funktionsgränserna innebär.

Målgruppen är unga människor mellan 15-25 år med och utan funktionsnedsättning som är intresserade av att delta och bidra till ett scenkonstkollektiv och skapa banbrytande, normkritisk scenkonst tillsammans.

Under år 3 kommer projektet sammanfatta och börja delge de metoder och verktyg till samskapande som man utvecklat under projektet, i workshop- och föreläsningsform samt i en dokumentärfilm.

Projektet kommer att implementera den erfarenhet av samskapande och delaktighet som man fått till sig genom projektet i befintliga verksamheter Dansutbildningen Språng och Passalen.

Projektets tidstatus

97%

Projektet startade i oktober 2018 och avslutas i augusti 2022.

Projektets tidstatus

97%

Projektet startade i oktober 2018 och avslutas i augusti 2022.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Creative Point

    Projektet Creative Point, drivet av personer med funktionsvariationer, bygger ett kunskaps- och kompetenscentrum kring tillgängligt arrangörskap.

  • Techformance

    Projektet ska ta fram en metod med tillhörande webbapp för att ge det fysiska mötet med scenkonst en ny form och betydelse för barn och ungdomar…

  • ARTmovement

    ARTmovement är ett folkbildande konstprojekt med integrationssyfte. Projektet kommer aktivt att söka upp unga nyanlända och etablerade svenskar som…

Sidan uppdaterades 2021-10-13.