Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Konstra (tidigare: Vem får bidra?)

Projektet drivs av: Dansutbildningen Språng

Beskrivning av projektet

Projektet ska utforma ett scenkonstkollektiv där personer med och utan funktionsnedsättning samskapar all scenkonst från ax till limpa tillsammans.

Syftet med projektet är att utforma ett scenkonstkollektiv där personer med och utan funktionsnedsättning samskapar all scenkonst från ax till limpa tillsammans. En bärande tanke i projektet är att personer med funktionsvariationer inte bara ska få vara med och delta, utan även bidra. Under hela projektet kommer man att jobba med dans, musik och scenkonst som metod, med fokus på vad samskapande utöver funktionsgränserna innebär.

Målgruppen är unga människor mellan 15-25 år med och utan funktionsnedsättning som är intresserade av att delta och bidra till ett scenkonstkollektiv och skapa banbrytande, normkritisk scenkonst tillsammans.

Under år 3 kommer projektet sammanfatta och börja delge de metoder och verktyg till samskapande som man utvecklat under projektet, i workshop- och föreläsningsform samt i en dokumentärfilm.

Projektet kommer att implementera den erfarenhet av samskapande och delaktighet som man fått till sig genom projektet i befintliga verksamheter Dansutbildningen Språng och Passalen.

Projektets tidstatus

80%

Projektet startade i oktober 2018 och avslutas i augusti 2022.

Projektets tidstatus

80%

Projektet startade i oktober 2018 och avslutas i augusti 2022.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2021-10-13.